Bülten 1 | 2016
Enerji üreticileri artan tüketici nüfusunun talebini karşılamak için daha verimli ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına ihtiyaç olduğunun; ancak bu yeni kaynaklara geçiş sürecinin zaman alacağının farkındalar. Mevcut karbon bazlı kaynakları kullanan enerji üreticilerinin, alternatif enerji kaynaklarına geçişte hâlâ önemli bir rolü var. Kaynak olarak kömür veya gaz kullanan santral işletmecilerinin ve işverenlerinin, türbinler ve kazanlara yönelik kapsamlı olarak planlanmış yenileme ve modernizasyon süreci sayesinde gelecek enerji talebini karşılamak için, tesis kullanım ömrünün nasıl uzatılabileceğini makalemizde bulabilirsiniz.
Doğru fotovoltaik enerji tesisi kurulumu
Güneş enerjisinin son beş yıldaki hızlı gelişimi devam ediyor. Pazarın büyümesi sonucunda, yanlış ekipman kullanımı, testlerin kapsamında eksikliklerin görülmesi, inşaat sürelerinin aceleye getirilmesi ve yetişmiş personel sıkıntısı yaşanması gibi durumlar ortaya çıktı. Bu makalede fotovoltaik tesislerin emniyetini ve verimliliğini en üst seviyeye çıkarmak için performansı olumsuz etkileyen yaygın sorunların üstesinden nasıl gelinebileceği hakkında bilgi bulabilirsiniz.
Rüzgâr enerjisinin toplam maliyetinin son yirmi yılda sürekli olarak azalmasının etkisiyle, enerji ihtiyaçlarının karşılanması için rüzgâr projelerinde önemli bir artış olmuştur. Açık denizlerde, karadaki rüzgâr enerji santrallerinde karşılaşılan planlama ve tasarım kısıtlamaları olmaksızın çok daha büyük türbinler kullanılabildiğinden, rüzgâr enerjisinin geleceği açık denizlerde görülmektedir.
Enerji depolama sistemlerine ilgi arttı.
Sektördeki son değerlendirmeler, elektrik enerjisi depolama sistemlerine olan talep artışını göstermektedir. Bu makalede TÜV SÜD’ün yenilenebilir ve alternatif enerji kaynaklarından üretilen elektriğin depolama sisteminin emniyet ve güvenliğinin arttırılmasına nasıl yardımcı olabileceğini bulabilirsiniz.
Nükleer tedarik zincirindeki yönetim ihtiyaçları
Yeni nükleer enerji santrali inşa projeleri; sektörün sürekli olarak değişen gereklilikleri, yüksek maliyetler ve uzun proje zaman çizelgeleri nedeniyle zora giriyor. Bu nedenle, projeler sonuçlanıncaya kadar maliyet arttırıcı gecikmeler ve zorluklar ortaya çıkıyor. Etkin kaynak yönetiminin, işverenler ile işletmecilerin nükleer santral projelerindeki masraflı gecikmelerin ve sorunların önlenmesine katkısını bültenimizdeki makalede bulabilirsiniz.