Haber odası
Korona Virüsü (COVID 19) hakkında önemli bir bilgilendirme yapıyoruz.
Korona Virüsü (COVID 19) Hakkında Önemli Bilgilendirme
Değerli paydaşlarımız,
Müşterilerimizin, denetçilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği TÜV SÜD Türkiye için en önemli önceliktir. Bu yüzden Korona virüsünün (COVID-19) gelişimini çok ciddi bir şekilde takip ediyoruz. Gerekli önlemleri güncel bilgiler ışığında hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz.
Yetkili makamlar ve akreditasyonlar göz önünde bulundurularak TÜV SÜD Türkiye belgelendirme hizmetleri tüm hızıyla sürdürülmektedir.
Bu, devam eden belgelendirme hizmetleri için ne anlama geliyor?
Mevcut pandemik durum dolayısıyla, çoğu akreditasyon kurumu ve standart belirleyici kuruluş gerekliliklerini içerir özel düzenlemeler geliştirilmektedir. Bu kapsamda, örneğin; denetim süreçlerinin kesintisiz sürdürülebilmesi için, başlangıçta orantılı bir uzaktan denetim planlanabilmekte ve yerinde denetim belirlenen sürelerde ertelenebilmektedir.
Paydaşlarımızı en iyi şekilde desteklemek için bilgi ve kaynak derlemeye devam edeceğiz. Bu bilgilere, gelişmelere göre sürekli güncelleyeceğimiz web sitemizden ulaşabilirsiniz.
Uzaktan eğitim ve denetimlere dair...
TÜV SÜD Türkiye’nin halihazırda mevcut eğitim hizmetleri, hiçbir aksamaya mahal vermeksizin sürdürülmektedir. Sürece özgü çözüm önerilerimiz arasında “webinar (uzaktan canlı sınıf eğitimleri) ve e-learning uygulamaları” yer almaktadır. Eğitimlerimiz hakkında bilgi almak ve katılım sağlamak için internet sitemizi takip etmeniz yeterli olacaktır.
Aynı şekilde uzaktan denetimler de TÜV SÜD Türkiye denetim ekipleri tarafından dikkatli ve özenli bir şekilde uygulanmaktadır.
Herhangi bir talebiniz olması halinde info@tuv-sud.com.tr adresinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Talebinize en kısa sürede cevap veriyor olacağız.
Dünyanın ve ülkemizin yaşadığı bu zorlu dönemi, hep birlikte en kısa sürede atlatacağımız inancı ile, sağlıklı günler dileriz.
TÜV SÜD, 150’nci yılında tarihinin en büyük satın almasına imza atıyor.
TÜV SÜD, 150’nci yılında tarihinin en büyük satın almasına imza atıyor.
1866 yılında kurulan TÜV SÜD, 150’nci yılını rekorlarla kutluyor. Şirket, 2015 yılında gelir, kâr ve çalışan sayısında tarihi rekorlarını kırdı. Toplam gelirleri 2,2 milyar Euro’ya, vergi öncesi kârı ise 190 milyon Euro’ya çıktı. TÜV SÜD, 150’nci yılında bu üç rekorun yanı sıra İspanya merkezli ATISAE’yi bünyesine katarak tarihinin en büyük satın almasını gerçekleştirdi.
Belgelendirme, gözetim, denetim ve eğitim hizmetlerinde dünyanın lider hizmet sağlayıcılarından TÜV SÜD, 150’nci yılına rekorlarla başladı. Şirket, 2015 yılında gelirlerini 2,2 milyar Euro’ya; faiz ve vergi öncesi kârını ise 190 milyon Euro’ya yükseltti. Gelir ve kâr rakamlarının yanı sıra istihdam sayısında da rekor kırıldı. TÜV SÜD’de istihdam edilen kişi sayısı 24 bine çıktı. İstihdam edilenlerin yarısından fazlası şirketin merkezi olan Almanya’nın dışında yaşıyor. 1866 yılında kurulan TÜV SÜD, bir buçuk asırlık geçmişini bir de satın almayla taçlandırdı. İspanya’da kurulu ATISAE şirketinin tamamı, bu yıl TÜV SÜD bünyesinde katıldı. Sanayinin birçok dalında faaliyet gösteren ATISAE’nin yıllık geliri 80 milyon Euro düzeyinde bulunuyor.
Yıllık mali sonuçları hakkında basın toplantısı düzenleyen TÜV SÜD Yönetim Kurulu Başkanı, Prof. Dr. Axel Stepken, 2015 yılında da kârlı bir şekilde büyüme başarısı gösterdiklerini söyledi. Gelirlerini yüzde 8 arttırdıklarını, vergi sonrası kârın ise yüzde 9 artışla 114 milyon Euro’ya ulaştığını belirten Stepken, yaklaşık 1300 kişi istihdam eden ATISAE’nin katılmasıyla çalışan sayısında da rekor kırdıklarını hatırlattı.
Endüstri 4.0 için güvenlik hizmetleri
Dijitalleşme ve karşılıklı bağımlılığın ekonomideki iş yapma kültüründe egemen olmasının yanı sıra toplumsal hayatın da her aşamasında görülmesi, TÜV SÜD gibi teknik hizmet sağlayıcısı şirketler için önemli bir fırsat oluşturuyor. TÜV SÜD Yönetim Kurulu Başkanı Stepken, bu sürecin fırsat sunduğu gibi önemli tehditleri de barındırdığına dikkat çekti. TÜV SÜD tarafından geliştirilen ve ‘honeynet’ adı verilen proje, siber saldırıların ne kadar tehlikeli olabileceğini ortaya koyuyor. Proje kapsamında Almanya’nın bir kasabasında küçük çaplı su çevrim sistemi kuruldu. Bu sistem, yazılım ve donanım sistemleri dünyanın çeşitli yerlerinde konumlandırılan taklit hesaplar üzerinden sekiz ay içinde yaklaşık 60 bin ayrı siber saldırıya uğradı. TÜV SÜD’ün bilgi sistemlerine izinsiz erişimi ve siber saldırıları engellemeye yönelik güvenlik önlemleri geliştiren kilit oyunculardan biri olduğunu ifade eden Stepken, bu doğrultuda sundukları birçok proje ve ürün olduğunu söyledi. TÜV SÜD’ün bu alandaki hizmetlerini geliştirmek amacıyla Singapur’da iki hafta önce bir merkez açtıklarını belirten Stepken, önümüzdeki üç yıl içinde bu merkeze 10 milyon dolardan fazla yatırım yapacaklarını söyledi.
Göçmen gençlere destek
1866 yılında Almanya’nın Mannheim kentinde büyük bir buhar kazanının patlaması sonrası bu kentteki 22 sanayicinin bir araya gelmesiyle TÜV SÜD’ün temellerinin atıldığını hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Stepken, aradan geçen 150 yıl içinde teknolojinin baş döndürücü bir şekilde değişmesine karşın kuruluş misyonlarının aynı kaldığını söyledi. Teknolojinin güvenli, güvenilir ve sürdürülebilir olmasını sağlarken topluma ve çevreye karşı sorumluluğun da farkında olduklarını vurgulayan Stepken, 150. yıl vesilesiyle TÜV SÜD Vakfı tarafından yürütülecek sosyal sorumluluk kampanyaları başlatacaklarını açıkladı. Projeler için 5 milyon Euro bağışlayacaklarını kaydeden Stepken, projelerden birinin göçmen çocuklarına özel eğitim desteği olduğunu ifade etti. Stepken bunun dışında toplumdaki dezavantajlı kesimlerden gençler arasından yetenekli olanları teknik eğitime teşvik edeceklerini ve küçük ve orta boy işletmeleri inovasyona yönlendirecek ödül vereceklerini açıkladı.
TÜV SÜD, 1866 yılından itibaren güven aşılayarak; 150. yılını kutluyor.
TÜV SÜD, 1866 yılından itibaren güven aşılayarak; 150. yılını kutluyor.
Dün ve bugün olduğu gibi yarın da güven aşılamaya devam edecek. TÜV SÜD, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde “Güven Aşılıyoruz” sloganı ile 150. yılını kutluyor. 22.600 uzmanı ile 800’den fazla lokasyonda test, muayene, denetim, belgelendirme ve eğitim hizmetleri veren TÜV SÜD, 2016’da sürdürülebilir gelişim için çalışacak.
Dünyanın en köklü test ve belgelendirme kuruluşlarından biri olan TÜV SÜD, 150'nci yaşını faaliyet gösterdiği dünya genelindeki 800 lokasyonda, 22.600 çalışanıyla ve “Güven Aşılıyoruz” sloganı ile kutluyor. TÜV SÜD 150 yıldır teknik uzmanlığı sayesinde teknolojiyi emniyetli, güvenilir ve sürdürülebilir hâle getiriyor ve tüm dünya tarafından kabul edilmesini sağlıyor. Hizmetleri insanların teknolojiye güvenebilmesini sağlıyor.
TÜV SÜD’ün yaşanan her endüstriyel devrimde büyük rol oynadığını söyleyen Türkiye Genel Müdürü Hakan Özsezer, gelecekte de teknolojik değişime proaktif olarak eşlik etmeye devam edeceklerini belirtti. Özsezer, "6 Ocak 1866’da, Almanya’nın Baden bölgesinde, 22 buhar kazanı operatörünün bir araya gelerek kurduğu TÜV SÜD, günümüzde kuruluş prensibine sadık kalarak; teknolojilerin ve ürünlerin test edilmesine yönelik yüksek vasıflı uzmanlık sergiliyor, onların emniyetli, güvenilir ve sürdürülebilir olmasını sağlıyor. Yıl dönümü kutlamalarımızın bir parçası olarak; geleceğe yön vereceğine inandığımız dört stratejik konuya odaklanacağız; sürdürülebilir gelişim, tüketiciyi koruma, şehirleşme ve dijital dönüşüm.“
Sürdürülebilir enerji politikaları oluşturmak, ülkemizin 2023 vizyonu için büyük önem taşıyor.
“Sürdürülebilir gelişimin bir parçası olan enerji politikaları artık daha önemli hâle geldi. Dünyada, doğa ve insanla barışık olmayan enerji üretimi sürdürülebilir olmaktan çıkarken, enerji üretiminin çevreci ve verimli olma gereksinimi sağlanmalıdır.” TÜV SÜD’ün sürdürülebilir gelişim vizyonuna dikkat çeken Hakan Özsezer, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda enerji verimliğine katkı sağlamak için çalıştıklarını söyledi. Özsezer ”Enerjide dışa bağımlılığı %74’ü bulan Türkiye’nin 2023’e kadar yılda ortalama %7 artacak enerji talebini karşılamak için oluşturulacak enerji politikasında; enerji kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılmasının dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için TÜV SÜD olarak üzerimize düşen sorumlulukların bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.
TÜV SÜD, globalde gelirlerini son 10 yıl içinde ikiye katladı.
Bir önceki yıla göre %6,5 artışla 2015 yılında 2,2 milyar Euro gelir elde eden TÜV SÜD, böylelikle son 10 yılda konsolide gelirini ikiye katlamayı başardı. 2015 mali yılında devam eden işlerine büyük miktarda yatırım da yapan TÜV SÜD, sermaye harcamasını bir yılda %38 arttırarak 94 milyon Euro’ya çıkardı. Son 10 yıldır, yılda 1.000 civarında yeni çalışanı organizasyonuna katan TÜV SÜD'ün yarattığı istihdam 2015 yılında da önemli ölçüde artarak toplam 22.600’e ulaştı.
TÜV SÜD, yenilenebilir enerji sektöründe verimliliği ve güvenliği arttırıyor.
TÜV SÜD, yenilenebilir enerji sektöründe verimliliği ve güvenliği arttırıyor.
Yenilenebilir enerji alanında, uluslararası tecrübeye sahip olan ve bu alanda getirdiği çözümlerle, enerji ihtiyacında güvenliği ve verimliliği sağlayan TÜV SÜD, 21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nda (ICCI 2015), güneş panelleri ve rüzgar tribünlerindeki teknik bakım ve güvenlik konusundaki tecrübesini paylaşıyor.
Artan enerji ihtiyacı ile birlikte, bu ihtiyacın güvenli ve çevre ile uyumlu olma zorunluluğu, enerji yatırımlarının en önemli konusu olmaya devam ediyor. Dünya genelinde, kullanımı artan yenilenebilir enerji, doğal kaynaklardan elde edilen ve sürdürülebilirliği olan enerji çeşidi olarak tanımlanmaktadır. Enerji kaynaklarımız göz önüne alındığında, en büyük paya sahip olan yenilenebilir enerji alanında teknik hizmetler sunan TÜV SÜD, Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanmasında çözüm ortaklarından biri olmayı hedefliyor.
Uluslararası tecrübe ve bilinirliliğe sahip TÜV SÜD, yatırımcı, imalatçı, şebeke kullanıcıları ve işletmecileri için sürecin tamamında kalite ve güvenlik hizmeti sunuyor. Fizibilite etütleri, iş güvenliği, ekipman seçimi, tesisin periyodik olarak kontrol edilmesi, kalite ve teknik destek hizmetleri ile TÜV SÜD, sürdürülebilirliliğe yönelik inovasyonların yapılmasını ve enerji verimliliğinin maksimum seviyeye çıkarılmasını sağlıyor.
Özellikle, rüzgar santrallerinde yapılması gereken kontrollerin anlatılacağı ICCI 2015 fuarında, çözüm ortaklarına, enerji üretimini optimize etmek için yenilikler sunuluyor. TÜV SÜD’ün, rüzgar enerji santrallerinde uyguladığı, kanat ve “gearbox” kontrolleri, mevcut ve olası hasar analizi çalışmaları enerji güvenliği ve verimliliğin arttırılmasına katkı sağlıyor.
Bilgi
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan yayınlanan veriler göre; 2013 yılı sonu itibariyle; yenilenebilir enerji kaynakları, Türkiye elektrik ihtiyacının yaklaşık %29’unu karşılıyor. Hidroelektrik enerji kaynağı dışarıda bırakıldığında bu oran %4’e düşüyor.
Türkiye’de uzmanların tahmini, toplamda 45-50 bin MW/yıl rüzgar potansiyeli olduğu yönünde. Güneş enerjisinde ise üretim potansiyeli olarak Enerji Bakanlığı’nın verdiği veri, 55.000 MW/yıl. Bu potansiyel, depolama sistemleri veya akıllı iletim sistemleri ile kullanıldığında Türkiye’nin tüm enerji ihtiyacını karşılayabileceği öngörülüyor*.
* Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, 2013 Elektrik Üretim Sektör Raporu
Türkiye’de demiryolları ve sektörün geleceği İstanbul’da tartışıldı.
Türkiye’de demiryolları ve sektörün geleceği İstanbul’da tartışıldı.
Yatırımlarla büyümeye devam eden demiryolları ve raylı sistemlerin geleceği, İstanbul’da masaya yatırıldı. TÜV SÜD tarafından düzenlenen konferansta bir araya gelen sektörün temsilcileri, demiryollarına ilişkin yeni yasal düzenlemeler, sorunlar ve çözüm önerileriyle beraber yeni teknolojileri tartıştı.
Demiryolları, enerji ve inşaat gibi birçok sektörde, test, belgelendirme, gözetim, denetim ve eğitim hizmetleri sağlayan dünyanın önde gelen şirketlerinden TÜV SÜD “Türkiye’de Demiryolu Sektörünün Geleceği” konulu sektörel buluşmayı düzenledi. İstanbul Üniversitesi, Demiryolları Düzenleme Genel Müdürlüğü (DDGM), kamu ve özel sektörden çok sayıda katılımcının bir araya geldiği buluşmada, sektöre ait yeni düzenlemeler, dünyadaki yeni teknolojiler ve demiryollarının sorunları hakkında fikir alışverişi yapıldı.
Konferansta konuşan Almanya merkezli TÜV SÜD Rail Gmbh şirketinin CEO’su Klaus Bosch, Türkiye’de büyüyen demiryollarının, dünyanın ilgisini çektiğini belirterek, sektörün büyümesine uluslararası teknoloji ile katkıda bulunmak istediklerini söyledi.
Bosch, ”Dünyanın dört bir yanında faaliyetlerimiz var, sektörün en önemli önceliği emniyet ve güvenlik, biz güvenlik konusunda birikimimizi ve tecrübemizi Türkiye’ye aktarıyoruz ve aktarmaya da devam edeceğiz. Sektörün büyümesi için yatırımlar çok önemli ama yeni yatırımlar kadar, sonraki bakımları da çok önemli” şeklinde konuştu. Almanya’da sahip oldukları teknolojik bilgileri Türkiye’ye aktarmak istediklerini belirten Klaus Bosch ”Türkiye’de üniversitelerle iş birliğine gidip, personel eğiterek sektöre katılımlarını sağlamak istiyoruz, bunun içinde Ankara ve Eskişehir uygun yerler olarak dikkatimizi çekiyor” dedi.
TÜV SÜD Türkiye CEO’su Hakan Özsezer, Türkiye’de demiryollarının modernizasyonunun, hem zorluklar hem de fırsatlarla dolu çok önemli bir süreç olduğunu söyledi. Özsezer, “1950’lerden bu yana uzun süre ihmal edilmiş demiryollarının, son dönemde, hak ettiği ilgiyi görmekte olduğunu memnuniyetle izliyoruz. Türkiye, demiryolları sektörünün gelişiminde önemli bir kavşak noktasında. Önümüzdeki 10-15 yıllık dönemde demiryolu sektörünün hızla geliştiğine şahit olacağız. TÜV SÜD’ün demiryolu sektöründeki 50 yıllık tecrübesi, bu süreçte karşılaşılabilecek problemlerin aşılması sürecine değer katacaktır. TÜV SÜD olarak, Türkiye’de güvenli, efektif ve sürdürülebilir bir demiryolu sektörü oluşumuna katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
Bireylerin ve ürünlerin, istenilen yere güvenli bir şekilde ulaştırılması, konferansta konuşulan en önemli konulardan olurken, sektörün gelişimindeki dört önemli unsur olarak, güvenilirlik, erişilebilirlik, bakım kolaylığı ve emniyet öne çıktı. TÜV SÜD, demiryolu üreticilerine, operatörlerine ve kamu kurumlarına bu kriterleri sağlamaları için yardımcı olurken, TÜV SÜD’ün deneyimli uzmanları, hızlı tren, metro, hafif metro ve geleneksel demiryolları alanlarındaki bütün müşterilerinin teknik destek, mühendislik, kontrol, sertifikasyon ve eğitim ihtiyaçlarını işin başından sonuna kadar karşılayabiliyor.
Türkiye, 2023’e kadar demiryoluna 45 milyar dolar harcayacak
Türkiye’de, 2023'e kadar ulaştırmaya yapılacak 350 milyar dolarlık yatırımın, 45 milyar dolarlık kısmının demiryollarına tahsis edilmesi planlanıyor. 2023'e kadar 3 bin 500 kilometre yüksek hızlı, 8 bin 500 kilometre hızlı ve bin kilometre konvansiyonel olmak üzere 13 bin kilometre demiryolu yapılacak olması sektörel buluşmanın önemini artırıyor.
TÜV SÜD TEKKON A.Ş.’yi satın aldı.
TÜV SÜD TEKKON A.Ş.’yi satın aldı.
TÜV SÜD, kalite kontrol ve kalite güvence, tahribatsız test ve muayene alanlarında hizmet veren Ankara merkezli TEKKON A.Ş’yi satın aldı. Bu satın alma, TÜV SÜD’ün Türkiye’de endüstri alanında vermekte olduğu servis yelpazesini genişletme doğrultusunda atılmış önemli bir adım. TÜV SÜD, Türkiye pazarında sistem ve ürün belgelendirme ile endüstriyel hizmetler portföyünün yanı sıra, Doğuş Holding ve Bridgepoint ile birlikte TÜVTÜRK çatısı altında yürütülen araç muayene hizmetleri ile biliniyor.
TÜV SÜD AG Yönetim Kurulu üyesi olan Karsten Xander “Türkiye, dünyada hızlı büyüme ile ön plana çıkan en cazip ülkeler arasında. Bir süredir, Türkiye’de yürüttüğümüz mevcut hizmetlerin yanı sıra, endüstri alanında ürün yelpazemizi genişletecek bir fırsat arayışı içerisindeydik” dedi.
Türkiye’de TÜV SÜD yaklaşık 30 yıldır TÜV SÜD Teknik, Güvenlik ve Kalite Denetim Ticaret Limited Şirketi ile faaliyet gösteriyor. Başlıca faaliyet konuları arasında enerji santralleri ile üretim tesislerine yönelik muayene ve belgelendirme hizmetleri,basınçlı tanklar ile makina ve ürün belgelendirme faaliyetleri sayılabilir. TEKKON’un şirket portföyüne katılması ile birlikte TÜV SÜD’ün Türkiye pazarındaki enerji sektörüne yönelik aktivitelerinin hız kazanması öngörülüyor.
1996 yılında kurulan TEKKON, enerji sektöründe uyguladığı tahribatsız muayene ve testler konusunda uzmanlığı ile sektörde kendinden bahsettiren önemli şirketlerden biri olma özelliği taşıyor. TEKKON’un odaklandığı başlıca alanlar arasında; konvansiyeonel enerji santrali işletmecilerine, imalat firmalarına, tedarikçilerine ve ekipman sağlayıcılarına yönelik hizmetler ile kalite güvence ve kalite kontrol faaliyetleri yer almaktadır. Gelecekte hizmet portföyünün enerji sektöründe Varlık Bütünlük Değerleme (Asset Integrity Assessment) gibi alanları da kapsayacak şekilde gelişmesi hedeflenmektedir. Bünyesinde barındırdığı 70 civarında personeli ile ülke çapında uzman muayene ağına sahip olan TEKKON, Türkiye dışında da pek çok ülkede projeler yürütüyor.
“Enerji talebi, Türkiye ekonomisinin büyümesine paralel olarak artmakta. Yeni enerji santralleri ihtiyacı, büyüme açısından önümüze çok önemli fırsatlar getiriyor.” diyen TEKKON Genel Müdürü Tarhan Alaçam, “Firmamızın TÜV SÜD’ün uluslararası ağına entegre olması ile müşterilerimize çok daha geniş bir hizmet yelpazesi ile hitap edebileceğiz; yeni sektörlere ve pazarlara açılma şansı yakalayacağız.” saptamasını yaptı.
TÜV SÜD, Türkiye’de yaygın olarak TÜVTÜRK çatısı altında yürütülmekte olan araç muayene hizmetleri ile öne çıkıyor. TÜV SÜD, Doğuş Holding ve Bridgepoint ortaklığı olan TÜVTÜRK, 2007 yılından bu yana, 81 ilde 197 araç muayene istasyonu, 3 motosiklet istasyonu, 73 mobil muayene istasyonu ve 3.500 çalışanı ile yılda 7 milyon civarında araca muayene hizmeti veriyor.